maandag 30 juli 2007

KPN wil automatiseerder Getronics overnemen

Weer overname geruchten, zie onderstaand nieuwsbericht:
KPN wil automatiseerder Getronics overnemen. Het bod, van 6,25 euro per aandeel, komt neer op 766 miljoen euro. Daarbij trekt KPN 415 miljoen euro uit voor de overname van schulden en preferente aandelen van Getronics.

Het telecomconcern wil de overname contant betalen uit eigen middelen, zo liet het maandag weten. Vorig jaar liepen overnamegesprekken tussen beide bedrijven nog op niets uit.

Het bod is bijna een kwart meer dan de beurswaarde van Getronics afgelopen vrijdag. Het telecomconcern wil de strategie van Getronics handhaven. De directie en commissarissen van de automatiseerder staan achter het bod van KPN.

KPN zal na de overname een eigen directie voor de automatiseerder benoemen. De zwaar bekritiseerde topman Klaas Wagenaar moet het veld ruimen.

Waarschijnlijk gaat het er nu echt van komen! KPN blijft interesse tonen ondanks slechte financiƫle geluiden vanuit getronics. Nog even en we kunnen flinke kortingen bedingen voor ons telefoonabonnement.

2 opmerkingen:

Gerrit Scholten zei

Het is geen overname gerucht, vanmorgen heeft Klaas Wagenaar een email rondgestuurd waarin staat dat KPN een bod heeft uitgebracht op alle aandelen Getronics.

Of wij daardoor 'flinke kortingen' op onze telefoonabonnementen gaan krijgen betwijfel ik.

Anoniem zei

goede start