donderdag 31 mei 2007

JDeveloper ADF voorbeelden
Als je op zoek bent naar de (on)mogelijkheden van Oracle JDeveloper ADF dan is dit een zeer interessante link: Voorbeelden
Op deze site staan meer dan 100 voorbeeld applicaties gebouwd met behulp van Oracle JDeveloper ADF.

woensdag 30 mei 2007

Slechte prestaties Logica CMG
Niet alleen Getronics heeft minder vrolijke cijfers gepresenteerd in engeland. Ook Logica CMG heeft het moeilijk daar. De prestaties zijn van dien aard dat een aantal bestuursleden waarschijnlijk het veld moet ruimen.

Lees meer op:

maandag 21 mei 2007

Nieuws vanuit Redwood:
Bedreigde slechtvalk teruggekeerd naar Oracle hoofdkantoor.

For the fourth time in seven years, peregrine falcons are nesting at Oracle's campus in Redwood Shores, CA. Four peregrine chicks have taken up residence on the roof of the 400 Building, and can be monitored in real-time on the Oracle Falconcam, installed in a partnership between Oracle Marketing and the Santa Cruz Predatory Bird Research Group.

Lees verder op: http://www.oracle.com/corporate/community/stories/falcons-return.html

vrijdag 18 mei 2007

Larry Ellison viert dertig jaar Oracle

Dertig jaar na de oprichting van Oracle denkt Larry Ellison nog lang niet aan stoppen. Niet als zeiler, nog minder als ceo van Oracle.

Zo blijft hij uiterst competitief in de concurrentie met andere bedrijven - "hoe kan je gefocust blijven als je niet met iemand wedijvert?" - en zoekt hij de nodige groei hiervoor zowel in eigen ontwikkelingen als in overnames. De recente golf van overnames door Oracle, zowel in toepassingen (Peoplesoft, Siebel...) als technologie (Hyperion,...) is zeker nog niet aan zijn einde. De reorganisatie van Oracle, naar model van GE, met verschillende sectorgerichte minibedrijfjes (o.a. retail, banking, telecom, utilities) die door de database en middlewaretechnologieën worden ondersteund, moet precies het verwerken van die verschillende overnames makkelijker verteerbaar maken. Bovendien beschikken die afdelingen over sectorspecifieke expertise die Oracle's toepassingen een meerwaarde bovenop erp moet geven.

Oracle zal verder onder meer een beroep doen op zijn eigen middlewaretechnologie om de verschillende producten met elkaar te integreren, terwijl het toch ook zal doorgaan met de ontwikkeling van de huidige producten - "we zijn een groot bedrijf, we kunnen het aan om beide tegelijk te doen." Ook het herschrijven van toepassingen naar een meer soa-gerichte aanpak, zal doorgaan.

Daarnaast was hij ook wel erg duidelijk over waar hij Oracle niet ziet gaan: de markt van de heel kleine bedrijven en individuele consumenten. Toch schrijft Ellison die markt niet volledig af, want hij heeft nog voor Salesforce.com een bedrijf opgericht - NetSuite - dat zich toelegt op softwareservices voor kleine bedrijven.

Ondertussen blijft hij uitdrukkelijk gemotiveerd om door te gaan: "I really enjoy competing! Finding limits, isn't that what it's all about in life?" Limieten die hij ook zoekt in de sport, zoals de America's Cup - zowat de super-Formule 1 in de zeilwereld. Die gaat dit jaar door in het Spaanse Valencia en het BMW-Oracle racingteam wordt bij de grote kanshebbers gerekend... als het er eerst in slaagt de andere uitdagers te verslaan.

Bron: http://www.channelweb.nl

woensdag 16 mei 2007

KPN verhevigt de concurrentie met automatiseerders als Getronics.
Het telecomconcern richt een nieuw bedrijfsonderdeel op, dat ict-diensten gaat leveren aan eenmansbedrijven tot grote organisaties. Dat heeft KPN woensdag bekendgemaakt.
Voor meer informatie: dft.nl

Nog geen maand geleden zou Getronics mogelijk overgenomen worden door KPN. Nu gaan ze elkaar stevig beconcurreren!

dinsdag 15 mei 2007

Slecht nieuws voor Getronics:
Beleggers in Getronics kenden, niet voor het eerst in het bestaan van de IT-dienstverlener, een teleurstellende week. Een nieuwe last van EUR25 miljoen voor de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk was de grootste tegenvaller bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers op woensdag. Mede hierdoor zal het bedrijf dit jaar mogelijk geen winst boeken.

Benchmark

Oracle(r) Application Server 10g Outperforms IBM WebSphere and BEA WebLogic SPECjAppServer2004
Benchmark Results Demonstrate Oracle’s Superior Per Core Performance

REDWOOD SHORES, Calif., 09-MAY-2007 09:08 AM Oracle today announced that Oracle® Application Server 10g, a key component of Oracle Fusion Middleware, together with Oracle Database 10g, set a record-breaking result in the SPECjAppServer2004 industry standard benchmark by delivering the highest performance per core across all platforms and application servers(1). Surpassing the best per core performance of IBM WebSphere(2) and BEA WebLogic(3), these results continue Oracle's excellence in setting world records in Java 2 Platform Enterprise Edition (J2EE) application server benchmarks.

Read more: artikel