maandag 30 juli 2007

KPN wil automatiseerder Getronics overnemen

Weer overname geruchten, zie onderstaand nieuwsbericht:
KPN wil automatiseerder Getronics overnemen. Het bod, van 6,25 euro per aandeel, komt neer op 766 miljoen euro. Daarbij trekt KPN 415 miljoen euro uit voor de overname van schulden en preferente aandelen van Getronics.

Het telecomconcern wil de overname contant betalen uit eigen middelen, zo liet het maandag weten. Vorig jaar liepen overnamegesprekken tussen beide bedrijven nog op niets uit.

Het bod is bijna een kwart meer dan de beurswaarde van Getronics afgelopen vrijdag. Het telecomconcern wil de strategie van Getronics handhaven. De directie en commissarissen van de automatiseerder staan achter het bod van KPN.

KPN zal na de overname een eigen directie voor de automatiseerder benoemen. De zwaar bekritiseerde topman Klaas Wagenaar moet het veld ruimen.

Waarschijnlijk gaat het er nu echt van komen! KPN blijft interesse tonen ondanks slechte financiƫle geluiden vanuit getronics. Nog even en we kunnen flinke kortingen bedingen voor ons telefoonabonnement.

woensdag 18 juli 2007

Overname afgeblazen

De automatiseerder Getronics is niet langer in gesprek met een Amerikaans bedrijf over een overname. Getronics heeft geen reden opgegeven voor het afblazen van de overname.

Getronics ontving op 3 juli formele uitnodiging om te onderhandelen voor een gehele overname door Systemsnet.

maandag 16 juli 2007

Xopus

Wanneer je op zoek bent naar een goede XML-editor dan is XOPUS een zeer goede keuze.
Xopus is een oer Hollands product. Xopus wordt in aantal document en content management systemen wordt gebruikt waaronder de producten van Cumquat. Wat er allemaal mogelijk is met dit product kun je bekijken op hun site.

donderdag 5 juli 2007

UML modellering JDeveloper

Oracle heeft een drietal zeer interessante white papers uitgebracht over UML modellering, namelijk:
  • UML use case modeling
  • UML class modeling
  • UML activity modeling
Deze white papers kun je downloaden bij OTN.

Street view Redwood shores

Google heeft weer een een zeer leuke feature uitgebracht, namelijk "Street views". Als je een langs het hoofdkantoor van Oracle wilt rijden zonder je pc te verlaten dan kan dat nu. Zie: Redwood
Ook leuk: Las Vegas Strip

woensdag 4 juli 2007

SystemsNet

De Amerikaanse automatiseerder SystemsNet voert gesprekken met zijn Nederlandse branchegenoot Getronics nv om dit bedrijf over te nemen.
Lees verder op: link

dinsdag 3 juli 2007

Overname geruchten Getronics

De automatiseerder Getronics staat in de belangstelling van een niet bij naam genoemd Amerikaans bedrijf. De onderneming uit Amsterdam heeft een formele uitnodiging gekregen om te onderhandelen. Getronics heeft besloten daarop in te gaan, zo meldde de onderneming dinsdag.
Less verder op: link